Cheesecake με τη μαρμελάδα της Σοφίας.

 

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ

250γρ. μπισκότα Digestive

125γρ. βούτυρο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

600γρ. φρέσκο τυρί κρέμα

200γρ. κρέμα γάλακτος

60γρ. ζάχαρη άχνη

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Μαρμελάδα από φρέσκα goji berries

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάμε τα μπισκότα Digestive στο multi για να γίνουν σκόνη.

  2. Σε κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και τοποθετούμε το τριμμένο μπισκότο.

  3. Σε φόρμα που να μπορούμε να ξεφορμάρουμε εύκολα το γλυκό, απλώνουμε τα μπισκότα με το ίδιο πάχος σε κάθε μεριά. Τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο.

  4. Σε μπωλ βάζουμε το φρέσκο τυρί κρέμα και την ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε καλά.

  5. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο για 15λεπτά.

  6. Πάνω στη βάση τοποθετούμε την κρέμα και μετά τη μαρμελάδα από goji berries.

  7. Αμέσως ψυγείo! Το γλυκό μας είναι έτοιμο!

 

ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!

 

Υ.Γ. Η μαρμελάδα goji berries είναι χειροποίητη. Στη συγκεκριμένη συνταγή χρησιμοποιήσαμε την μαρμελάδα της Σοφίας Σούκου. Την ευχαριστούμε πολύ.

Smoothie με γάλα καρύδας, μπανάνα, μήλο & φρεσκοκατεψυγμένα Goji Berries.

 

ΥΛΙΚΑ (για 1 ποτήρι)

2 φλιτζάνια γάλα καρύδας ή γιαούρτι ¾ του φλιτζανιού από τα πολτοποιημένα φρούτα (μπανάνα, μήλο, φρέσκα goji berries).

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά, πολτοποιούμε τα φρούτα στο μπλέντερ σε χαμηλή ταχύτητα. Τα βάζουμε στην άκρη. Μετά, προσθέτουμε το γάλα ή το γιαούρτι στο μπλέντερ και κατόπιν τα πολτοποιημένα φρούτα, ώστε να δουλευτεί το μείγμα καλύτερα. Ανεβάζουμε ταχύτητα σταδιακά έως ότου είμαστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα.

 

 

ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!

 

Υ.Γ. Για πιο πλούσια υφή, προσθέτουμε λίγο αβοκάντο ή βρώμη. Για πιο αραιή, μπορούμε να προσθέσουμε χυμό από τα φρούτα, μέλι καθώς και παγάκια.

Πρωινό με βρώμη & Goji Berries.

ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)

1½ κούπα νερό

λίγο αλατάκι

¾ της κούπας νιφάδες βρώμης

1 κουταλιά λιναρόσπορο

½ κουταλάκι κανέλα

ροδέλες μπανάνας (όσες θέλετε)

30-40γρ. φρέσκα goji berries

1 κουταλιά της σούπας μέλι

100ml γάλα (της αρεσκείας σας)

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε το νερό με το αλάτι και προσθέτουμε την βρώμη. Ανακατεύουμε, αφού έχουμε χαμηλώσει την φωτιά, για 3-4 λεπτά, μέχρι να χυλώσει το μείγμα. Προσθέτουμε και τον λιναρόσπορο και αφού κρυώσει λίγο, το χωρίζουμε σε 2 μερίδες. Σε κάθε μία, προσθέτουμε την μπανάνα, τα goji berries, τον πασατέμπο και μετά περιχύνουμε με το γάλα και το μέλι. Η τσαχπινιά βρίσκεται τέλος, στην κανέλα!

 

 

ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!

 

Πώς καταναλώνουμε τα Goji Berries

Οι πλήρως ώριμοι καρποί τους μπορούν να φαγωθούν ωμοί, να αποξηρανθούν ή και να μαγειρευτούν.

 

Tα Goji Berries είναι ένα νόστιμο και θρεπτικό επιδόρπιο. Μπορείτε είτε να προτιμήσετε μία χούφτα από αυτό το θρεπτικό σνακ, είτε να τα προσθέσετε στα δημητριακά σας.

 

Συχνά, προστίθενται σε μούσλι, γιαούρτι κτλ. Επίσης, οι Κινέζοι κάνουν τονωτικές σούπες με Goji Berries σε συνδυασμό με κοτόπουλο ή χοιρινό κρέας, με ρύζι, λαχανικά ή μαζί με άλλα βότανα, όπως άγρια γλυκοπατάτα και με την ρίζα γλυκόριζας. Τα φύλλα και οι τρυφεροί βλαστοί τους καταναλώνονται ως λαχανικό.

 

Ακόμα, παράγονται διάφορα κρασιά που περιέχουν Goji Berry και μερικά από αυτά είναι μείγμα σταφυλιού και Goji Berry.

Τα μούρα επίσης βράζονται σαν τσάι από βότανα, συχνά μαζί με άνθη χρυσανθέμων και κόκκινα τζίτζιφα ή με κάποιο άλλο βότανο για τσάι.

 

Τέλος, πολλοί είναι αυτοί που προτιμούν τον χυμό των Goji Berries, κυρίως λόγω της υψηλής διατροφικής τους αξίας.

Έτσι, χρησιμοποιείται ως συστατικό σε smoothies και παρόμοια ροφήματα.

Συνταγές

©2017 created with ktimageorgila.gr